A GSZ-Monument Kft. a versenyhivatal döntése szerint a következő cégek felett szerzi meg az irányítást: Klepierre Corvin Vagyonkezelő Kft., Duna Plaza Ingatlanfejlesztési Zrt., GYR 2002 Bevásárló, Szórakoztatóipari és Vagyonkezelő Kft., Miskolc 2002 Ingatlanfejlesztési és Vagyonkezelő Kft., Klepierre Management Magyarország Menedzselési és Ellenőrzési Kft. és Klepierre Trading Energia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A Forbes magazin szerint ezek a cégek a Corvin Plazát, a Duna Plazát, a Győr Plazát és a Miskolc Plazát, valamint az ezek üzemeltetéséhez kapcsolódó tevékenységeket foglalják magukba, értékesítésükkel kivonul Magyarországról a francia tulajdonos. Idén év elején már megvett két plázát az Indotek a Klepierre-től: a székesfehérvári Alba Plazát és a nyíregyházi Nyír Plazát - írja a Forbes.
A GSZ-Monument Kft.-t az idén alapították 3 millió forint alaptőkével, saját tulajdonú és bérelt ingatlan bérbeadása főtevékenységgel, a cég ügyvezetője Jellinek Dániel.
Az Indotek honlapja szerint a befektetés-kezeléssel foglalkozó magyar-amerikai tulajdonú cégcsoport a rá bízott vagyont elsősorban ingatlanok és követelések megvásárlására fordítja.
Az Indotek-csoport vásárolta meg például tavaly az MKB Bank 2015. évi szanálásakor átvett, döntően nem teljesítő kereskedelmi ingatlanhitelezésből származó követeléseket, illetve ingatlanállományt, valamint az idén az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 11 hazai hitelintézet felszámolási eljárásában fennálló hitelezői követeléseit, valamint a Gellért Hotelt a Danubius Hotelstől.
Az Indotek júniusban, a Gellért-tranzakció kapcsán közölte: a mintegy 240 főt foglalkoztató cégcsoport több mint 300 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága összességében meghaladja az 1,3 millió négyzetmétert, amelyen több mint 2500 bérlő osztozik. Ingatlanportfóliójába tartozik - egyebek mellett - több mint 20 irodaház, például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház, 14 vidéki bevásárlóközpont, szállodák és számtalan raktárépület, iparterület. Az Indotek Group több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel jelen van a lakossági ingatlanpiacon is. Az Indotek csoport vezérigazgatója és többségi tulajdonosa Jellinek Dániel.

(Forrás:kereskedelmiszektor.hu, mit/Fotó:pixabay, mti)